Σίφνος

A place of abundant blue, wealth and serenity

Αρχαία Ιστορία

Η Σίφνος κατοικήθηκε από ανθρώπους τουλάχιστον από το 4000π.Χ., αφού ήταν μια από τις πλουσιότερες περιοχές στην αρχαιότητα χάρη στον χρυσό και το ασήμι του που εξορύσσονταν εκεί ήδη από την 3η χιλιετία π.Χ., απόδειξη αυτού είναι το θησαυροφυλάκιο που είχαν οι Σίφνιοι το οποίο χτίστηκε στους Δελφούς τον 6ο αιώνα π.Χ. για να στεγάσει τις προσφορές τους. Η Σίφνος φέρνει μέχρι και σήμερα υψηλή καλλιτεχνική, εμπορική, θρησκευτική και πολιτιστική αξία.

Παρόν

Παραμένει ένα από τα πιο παραδοσιακά νησιά των Κυκλάδων που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του, τα γραφικά ελληνικά ξωκλήσια, τις παρθένες παραλίες και την καλύτερη γαστρονομική σκηνή της Ελλάδας. Χαρακτηρίζεται από μια γαλήνια και χαλαρωτική ατμόσφαιρα που το καθιστούν δημοφιλή προορισμό σε όλο τον κόσμο.

Τοποθεσία

Η Σίφνος είναι νησιωτικός δήμος στο νησιωτικό σύμπλεγμα των Κυκλάδων στην Ελλάδα και βρίσκεται στις Κυκλάδες μεταξύ Σέριφου και Μήλου, δυτικά της Δήλου (Μύκονος) και της Πάρου, περίπου 130 χλμ. από το λιμάνι του Πειραιά (Αθήνα). Διάρκεια ταξιδιού περίπου 2 ώρες ½ με γρήγορο πλοίο και 45 λεπτά με γρήγορο πλοίο από τη Μήλο (Κοντινότερο αεροδρόμιο)
Απολλωνία - Σίφνος
Η χώρα, Απολλωνία βρίσκεται στο κέντρο του νησιού χτισμένη σε τρεις λόφους και έχει πολλά εστιατόρια με ελληνική και διεθνή κουζίνα, μπαρ και καταστήματα. Χτισμένο σα φρούριο, το Κάστρο είναι ένα υπέροχο δείγμα νησιώτικης αρχιτεκτονικής.